Op plan&papier bied ik je een maaltijdplanner aan. I In die planner staat uitgebreid hoe je een handig een maaltijdplanning maakt. Om je nog wat inspiratie te geven, geef ik je hierbij nog 7 tips voor je vaste maaltijdplanning.
Tip 1: Schrijf je recepten uit
Met dit stappenplan heb je ongeveer 18 recepten nodig. Mijn advies is om deze recepten uit te schrijven en daarbij ook een lijstje te schrijven met alle ingrediënten, inclusief de kruiden. Schrijf ze bijvoorbeeld op de receptenpagina uit het printable-pakket en lamineer ze (dan kun je het schoonvegen). Het is handig om je recepten uit te schrijven voor drie redenen. De eerste is dat het super gemakkelijk is om je boodschappenlijst aan te vullen. Scheelt weer wat denkwerk. Ten tweede is het voor jezelf gemakkelijk, vooral wanneer je net besloten hebt een nieuw recept in te voeren. Ten derde is het ook gemakkelijk om je recept op het aanrecht te kunnen leggen, samen met alle ingrediënten, zodat ook je partner of je oudere kinderen zonder excuus de maaltijd op tafel kunnen zetten. Heb jij even tijd voor jezelf. 😉
Tip 2: Vervang recepten
Met 18 recepten houd je het simpel en overzichtelijk. Heb je genoeg gehad van een bepaald recept? Dan vervang je die natuurlijk net zo gemakkelijk. Probeer ook zoveel mogelijk met de seizoenen mee te gaan. ‘s Winters lekker boerenkool en zomers maak je er een salade van. Deze maaltijdplanning kun je natuurlijk ook op je ontbijt en lunch toepassen, mocht je dat handig vinden.
Tip 3: Inspiratie
Heb je geen inspiratie wat recepten betreft? Vraag vrienden en familie wat ze bijna iedere week wel eens eten.
Tip 4: Tijd
Zet rechtsboven bij je recepten hoelang het ongeveer duurt voordat je recept klaar is. Zo weet je hoe laat je ongeveer moet beginnen met koken.
Tip 5: De regel van 2
Volg de regel van 2 bij de producten die je veel gebruikt. Oftewel zorg dat je altijd twee stuks in huis hebt zoals bijvoorbeeld bij olijfolie, boter of melk. Zodra er 1 verpakking leeg is, koop je een nieuwe. Zo zit je nooit zonder.
Tip 6: Lunch
Heb je eten over? Eet het de volgende dag op als lunch.
Tip 7: Schilderstape
Heb je eten over en doe je het liever in de vriezer voor een volgende keer? Doe een stuk schilderstape of washitape op het vriezerbakje en schrijf daar op wat er in zit, wanneer je het er in hebt gedaan en tot wanneer het goed blijft. Handig is ook om gelijk in je agenda op te schrijven wanneer je het restant op kunt eten, zo vergeet je niet dat het in de vriezer zit.
-
Maaltijdplanner€ 2,35
Mooi geschreven